Medisch pedicure
Als gediplomeerd pedicure, aangesloten als lid bij brancheorganisatie Provoet, heb ik mij na de basisopleiding pedicure verder verdiept in specialisaties en technieken. In oktober 2011 heb ik de opleiding tot medisch pedicure afgerond. Daarom kan ik u ook de hiernaast vermelde gespecialiseerde behandelingen aanbieden

Diabetische- en reumatische voetbehandelingen worden in veel gevallen geheel of gedeeltelijk gedekt door de zorgverzekeraars.
Diabetische voet
Door mijn specialisatie 'diabetische voet' ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen aan clienten met diabetes. In veel gevallen wordt deze behandeling door de zorgverzekeraars vergoed.
Reumatische voet
Voor iemand met een reumatische voet is het noodzakelijk om een pedicure te bezoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie ben ik bevoegd om reumatische voeten te behandelen. In veel gevallen wordt deze behandeling door de zorgverzekeraars vergoed.
Nagelbeugeltechniek
Bij de nagelbeugeltechniek maakt men met behulp van een kunststof strookje een beugel op maat die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren,om zo bijvoorbeeld een ingegroeide nagel te behandelen.
Orthesiologie
De specialisatie orthesiologie is van belang bij het ontlasting van drukplekken, met name tussen de tenen en voor het reguleren van de teenstand, bijvoorbeeld bij hamertenen.
Vilttechniek
De vilttechniek wordt gebruikt om bij hevige drukpijnen aan zowel de tenen als aan de voet direct verlichting te bieden.